Koningen 2011

Op zondag 19 juni 2011 vond op het raadhuisplein het koningschieten plaats. Naast het koningschieten voor het St. Gangulphus- en St. Laurentiusgilde was er ook weer het jeugdkoningschieten. 

Nadat er eerst geschoten was op de houten vogel, het prijsschieten voor iedere gildenbroeder en “buitengewoon lid”, ging de rode klos naar boven. Als koningskandidaten hadden zich opgeven Albert Janssen, Jan Könning en Frits van Brummelen. Frits van Brummelen had de kans zich tot keizer voor het leven te schieten (3x koning achterelkaar), maar het werd een lange spannende strijd. Na 204 schoten schoot Albert Janssen zich voor de eerste keer koning van het St. Gangulphusgilde.

Bij het St. Laurentiusgilde waren er twee kandidaten te weten Frank Berendsen en Ivan Matthijssen. Na de langdurende strijd van het Gangulphusgilde dachten de Laurentianen dat de verloren tijd ingehaald diende te worden. In 18 schoten lag de klos aan de grond, tot ieders verbazing brak de klos in tweeën en viel naar beneden.Het was Ivan Matthijssen die het schot loste en hij is voor de derde keer Laurentiuskoning.

Bij de jeugd schoten 3 schutters mee. Yke van Ingen, Stef Arends en Bram Hubers. Zij deden er circa 150 schoten over voordat het spannend begon te worden. Uiteindelijk wist Bram Hubers het laatste stukje eraf te schieten. Voor Bram is de derde keer dat hij jeugdkoning is.

Ivan Matthijssen Bram Hubers
        Albert Janssen                                    Ivan Matthijssen                                                          Bram Hubers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *