HTML4

ALBERT JANSEN EN TJEBBE KERSTEN NIEUWE KONINGEN HUISSENSE GILDEN

Geschreven door Jan Giesen
Gepubliceerd op dinsdag 01 juli 2014 10:55

Afgelopen zondag hebben Albert Jansen en Tjebbe Kersten zich tot nieuwe koningen van de Huissense Gilden geschoten op een bruisend Raadhuisplein in Huissen.

Als eerste was het St. Gangulphusgilde aan de beurt. De strijd ging tussen de toen huidige koning Harry Berendsen, Jan Könning, William Saat en Albert Jansen. Na een paar schoten hing de klos al flink los. Maar toen duurde het nog een flink aantal schoten voordat hij naar beneden viel. Uiteindelijk hing er enkel nog een klein splintertje die er dus door Albert Jansen met het 130ste schot is af geschoten.

Na Albert gehuldigd te hebben was het het de beurt aan de kandidaten van St. Laurentiusgilde. Hier waren er twee kandidaten. Vorig jaar nog was er niemand die de titel op zich wilde nemen. De twee kandidaten dit jaar waren Ivan Matthijssen en Tjebbe Kersten. Bijna traditie getrouw zou ik zeggen viel de blauwe klos een stuk sneller dan de rode klos. Tjebbe Kersten had 54 schoten nodig om hem te doen vallen.

Na het schieten zijn de gilden in optocht door Huissen getrokken op weg naar de huizen van de koningen. Veel oranjekijkers kwamen toch even om de hoek kijken wie er zich tot koning geschoten hadden.

Met Albert en Tjebbe gaan we een geweldig koningsjaar in.

Gildenhuissen.nl is de website van het St. Gangulphusgilde en het St. Laurentiusgilde binnen de stad Huissen
© 2012, Alle rechten voorbehouden

Deze website is het best te bekijken in Google+ Chrome, Mozilla Firefox 3- of Microsoft Internet Explorer 9 of hoger