HTML4

Archief Gildenkroniek online

Geschreven door Jan Giesen
Gepubliceerd op woensdag 24 juli 2013 17:00


Gildenkroniek online 1Vorig jaar vierde de Huissense Gildekroniek haar 25 jarig bestaan. Men is nu bezig dit archief online beschikbaar te stellen.

Op dit moment zijn alle kronieken vanaf 2006 online in te zien. Binnenkort wordt dit uitgebreid tot alle Gildenkronieken vanaf 2003. Later zullen ook eerdere editie’s volgen.

Met het online beschikbaar stellen van de Gildenkronieken komt er veel informatie beschikbaar over de recente geschiedenis van onze gilden.

Geprobeerd is om de kronieken zoveel mogelijk in originele vorm te reconstrueren. Inclusief originele omslag en dergelijke. Het kan zijn dat de informatie die in oudere edities van de Gildenkroniek staat inmiddels achterhaald of verouderd is. Deze informatie is niet aangepast.

De kronieken zijn te raadplegen via het kopje Gildenkroniek hierboven in de blauwe balk. Links ziet u dan de meest recente editie en rechts kunt u makkelijk struinen in het archief. De Gildenkronieken zijn rechtstreeks vanuit uw internetbrowser te bekijken. Klik op het plaatje van de kaft en de kroniek opent. 
 

Gildenkroniek online 3

Gildenhuissen.nl is de website van het St. Gangulphusgilde en het St. Laurentiusgilde binnen de stad Huissen
© 2012, Alle rechten voorbehouden

Deze website is het best te bekijken in Google+ Chrome, Mozilla Firefox 3- of Microsoft Internet Explorer 9 of hoger